BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция удължава карантината за пристигащите пътници

По-конкретно карантината ще бъде отменена на два етапа – през първата и през втората половина на юни

И през юни се удължава превантивната карантина на пътниците, които влизат в Гърция, а до 15 юни остава в сила забраната за влизане в страната на граждани на страни извън ЕС, предаде БТА.

Гръцката служба за гражданско въздухоплаване е издала серия от инструкции, с които информира пътниците за забраните, които са в сила.

По-конкретно карантината ще бъде отменена на два етапа – през първата и през втората половина на юни. До полунощ на 14 юни ще бъде в сила правилото, че всички пътници, включително гръцки граждани, които идват от чужбина, ще бъдат подлагани на задължителен тест за коронавирус. Ако тестът е отрицателен, те ще трябва да останат под карантина в продължение на седем дни, а ако е положителен – 14 дни.

От 15 до 30 юни тази процедура ще бъде прилагана само за пътниците, които пристигат от страни с висока стерен на опасност от зараза с коронавирус, както са определени от организацията за въздушна безопасност на ЕС. Останалите ще могат да влизат в странат без ограничения, но е възможно да им бъдат взети проби при пристигането в Гърция. Тестове ще бъдат правени на определен брой пътници от всеки полет.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!