BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция се готви да отвори заведенията в средата на април

Заведения и магазини отварят врати след 6-месечно затваряне

Според ексклузивна информация правителството реши да даде зелена светлина за отваряне на ресторанти и кафета в средата на м. април, но само частично, на открито. Към момента се проучва какво ще се случи с онези компании, които нямат открити пространства, съобщава Труд. Според сценариите, разглеждани от правителството, възможно е тези, които не успеят да отворят, да бъдат субсидирани или да им бъде предоставена възможност да използват тротоари или други пространства, които не се използват към момента.

Що се отнася до магазините, те ще отворят вратите си на 16 или 22 март. Търговията на дребно вече няма да зависи от увеличаване или намаляване на случаите заболели, тъй като правителството се стреми да отвори възможно най-скоро търговския сектор.

Гражданите ще могат да пазаруват в магазини на дребно, но спазвайки разстояния и подходящи мерки, като ограничен брой хора на квадратен метър.

Припомняме, че от 4 до 16 март в тъмночервените райони като Атина и Солун правителството обяви строга карантина, а придвижването без основателна причина е ограничено до 2 км в района по местоживеене само пеш или с колело.

За всички онези, които изпращат код 4 за грижа на възрастен човек при проверка полицаите имат право да придружат конкретното лице до посочения в съобщението адрес, за да се убедят, че няма злоупотреба.

The post Гърция се готви да отвори заведенията в средата на април appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!