BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция обмисля да върне пълната карантина заради коронавируса

Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на нарастващите случаи на COVID-19 в опит да предотвратят разпространението на пандемията и да облекчат натиска върху интензивните отделения в болниците, лекуващи COVID-19, пише електронното издание на гръцкия вестник Protothema, цитирано от Фокус.

Там ще действат следните мерки:

Максимум 9 души за събирания на закрито и на открито (с изключение на зони със специални мерки за разстояние, като здравни магазини)

Концертите на закрито и на открито са спрени, а прожекциите на закрито кино са спрени.

Максимум 20 души на сватби, погребения и кръщенета.

Ограничаване на движението на хора над 65 години до това, което е абсолютно необходимо и избягване на контакт с хора, различни от непосредствената им семейна среда, и избягване на пътуванията с обществен транспорт.

Задължителна работа от разстояние за служители от частния и публичния сектор, които извършват офис или работа, която може да се извършва дистанционно.

Гъвкавост при пристигането и напускането на работници от частния сектор на четири вълни. В рамките на два часа от началото и края на работното време.

Сканиращи проверки на работодатели и служители, които не спазват мерките за защита на работното място. Тоест задължителното използване на маска.

Обширен контрол с бърз тест на Гръцката национална организация за обществено здраве (EODY) на работни места и събирания в задръстените райони на Атика и в услугите на частния и публичния сектор, които се считат за необходими за непрекъснатото и безпроблемно функциониране на държавата и икономиката – напр училища, обществен транспорт и особено болници.

The post Гърция обмисля да върне пълната карантина заради коронавируса appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!