BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Градусите падат рязко: В последните дни на септември се очаква силен дъжд, но и сняг

Последните два дни на септември се очакват значителни валежи от дъжд, а по високите части на планините и сняг. Това обясни в „Денят започва“ Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

Синоптикът подчерта, че макар есента да е започнала, през следващите дни ще се запази лятното време.

„Следващите дни ще имаме температури от порядъка на 30-33 градуса. Това е доста по-топло. Най-топлият ден ще е събота. В София също е възможно да се достигнат температура от 30 градуса. Повишават се както максималните така и минималните температури. Следващите сутрини няма да са така хладини“, коментира Анастасия Стойчева.

Синоптикът каза, че както в събота се очакват високи температурни стойности от около 30 градуса, така в понеделник и вторник те ще се понижат значително и ще бъдат около 14-15 градуса. Освен това в неделя и понеделник се очакват и значителни валежи – над 50 литра на квадратен метър, предимно в Централна България. Валежите ще продължат и през първите дни на октомври.

За последното тримесичие на 2024 година – октомври, ноември и декември, синоптиците прогнозират средните температурни стойности да бъдат над нормата с около половин-един градус.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!