BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Гергана Орманлиева: Възрастните хора заслужават достоен живот, уважение и внимание

Възрастните хора заслужават достоен живот, уважение и внимание, това каза кандидатът за народен представител Гергана Орманлиева от листата на Коалиция „БСП – Обединена левица“ в 1 МИР Благоевград. Тя посети село Копривлен по повод храмовия празник на черквата, а след това разговаря с хората там.

„Днес празнуваме деня на възрастните хора. За съжаление огромна част от обществото се сеща за тях именно на този ден, което е много тъжно. Възрастните хора са нашите родители, баби и дядовци – хората, които са ни отгледали, които са ни дали всичко“, сподели тя. Според нея е напълно разбираемо недоволството на хората от ниските пенсии и от това, че размерът на социалната пенсия понякога е същия като пенсията на човек с 40 и повече години трудов стаж. „С този проблем ние от БСП се занимаваме сериозно от години. Благодарение на БСП се преизчислиха и увеличиха всички пенсии и това не бива да се забравя или да се приписва на някой друг“, категорична бе тя.

На възрастните хора в село Копривлен, Гергана Орманлиева обясни, че в програмата на Коалиция „БСП – Обединена левица“ приоритет е осигуряването на по-високи доходи чрез осъвременяване на всички пенсии. Освен това, Обединената левица ще се бори за увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, както и за отпускането на безплатни лекарства по рецепта за хората над 75-годишна възраст.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!