BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ и БСП в Благоевград не се разбраха, ЦИК решава кой да оглави Общинската избирателна комисия

resize_on_the_fly

ГЕРБ и БСП в Благоевград не се разбраха кой да оглави Общинската избирателна комисия.Във връзка с предстоящите  избори за общински съветници и кметове, насрочени за 27 октомври тази година, днес се проведоха  консултациите за нейния състав.

Политическото противоборство за поста председател на комисията бе най-силно между ГЕРБ и БСП. Изборът на ГЕРБ  отново е Мартин Бусеров, а на червените – Йордан Симонски.

От “Демократична България”  предложиха Милена Велкова за заместник- председател и заедно с ДПС и Воля  по един член на комисията от своите редици.

Според изборния кодекс, в нея участват местните представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, както и на партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са в родния парламент.

В следващите дни  ЦИК, със свое решение, ще определи окончателния състав и разпределението на постовете в Общинската избирателна комисия – Благоевград.

Снимка: БГНЕС

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!