BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГДБОП: Африканци мамят българки, представяйки се за генерали от НАТО

От Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ предупредиха, че африканци, представящи се за натовски генерали, масово мамят българки в интернет и ги карат да им изпращат пари.

От ГДБОП информираха, че случаите са се увеличили в последните месеци.

Измамниците започват комуникация с жени, от чиито профили в социалните медии личи, че нямат партньор. Понякога онлайн-връзката продължава седмици преди да се стигне до искането на пари.

Комисар Владимир Димитров – началник на Отдела за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП:

„Избират да са възрастни жени, които имат общодостъпни снимки и в тези снимки очевидно е, че нямат партньор или по друг начин се установява, че тези жени биха потърсили някаква виртуална близост с някого. Затова им се представя красивата картина на американски генерал, който от 5 години е в Афганистан или някоя друга държава и търси жена, с която да заживее след приключване на военната му служба“.

От Главната дирекция обясняват, че в последните месеци подобни случаи се увеличават.

„Масово е. Почти всяка седмица имаме българка – най-вече жени се таргетират от тия престъпни групи, която заявява, че преди няколко седмици се е запознала с подобен генерал. Изнудвана е по някакъв начин. Първоначално е поканена да изпрати пари, обикновено започват с неколкостотин лева“.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!