BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В България е внесен фураж със съмнение за замърсяване със салмонела

zx860y484_3954649

Фураж, за който има съмнение, че е заразен със салмонела, е внесен от Бразилия на територията на Европейския съюз, а чрез Румъния е стигнал и до България, съобщи Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) .

Първият сигнал за съмнение, подаден чрез Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи към Европейската комисия, е от преди месец и е дошъл от Хърватия. На 21.08.2019 г. Румъния уведоми, че част от този соев шрот е доставена до 7 оператора в България.

Българската агенция проследява пътя на соевия шрот и произведените комбинирани фуражи, в които е вложен, за да установи дали в доставеното количество има замърсявате със салмонела. Всички оператори по веригата, при които се извършва проследяване, са оказали пълно съдействие.

Салмонелата е микроорганизъм, който е неравномерно разпределен (гнездово) във фуражите, поясняват ветеринарите.

Днес Румъния е съобщила, че пробите от останалото налично количество от засегнатия соев шрот в складове в страната показват отрицателни лабораторни резултати за микробиологично замърсяване със салмонела./Дневник

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!