BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Висшата лига се завръща на 17 юни

Висшата лига подновява сезона си на 17 юни, три месеца след като беше преустановен заради пандемията от коронавирус, потвърдиха от Премиършип, като всички 92 оставащи мача ще бъдат излъчени на живо по Sky Sports, BT Sport, BBC Sport или Amazon Prime. Sky Sports ще излъчи 64 от срещите на живо, като 25 от тях ще бъдат безплатни за телевизионните зрители, включително и мърсисайдското дерби между Евертън и Ливърпул.

Последният двубой в лигата беше между Лестър и Астън Вила, а „лисиците“ се поздравиха с убедителна победа след 4:0 на 9 март, като Ливърпул е на две победи от първа шампионска титла на страната от 30 години насам. Първите два мача от рестарта ще са между Астън Вила и Шефилд Юнайтед, и Манчестър Сити срещу Арсенал. Тези двубои бяха отложени по-рано през сезона, а след изиграването им всички тимове ще имат по девет оставащи мача.

Пълен кръг от срещи ще се изиграе в уикенда между 19-21 юни. Двубоите ще се проведат през уикенда, като началните часове ще са петък, 22:00 часа, 14:30, 17:00, 19:30 и 22:00 в събота, 16:00, 18:30 и 21:00 часа в неделя, 22:00 в понеделник, и 20:00 и 22:00 часа в междинните кръгове във вторник, сряда и четвъртък (часовете са в българско време).

До момента, 12 души са тествали положително за новия коронавирус след 2 752 теста във Висшата лига. Ливърпул води с 25 точки пред втория Манчестър Сити, когато сезонът бе прекъснат. Борнемут, Астън Вила и Норич пък заемат местата в зоната на изпадащите.

„Днес, ние приехме временно подновяването на сезона във Висшата лига на 17 юни, сряда. Тази дата не може да бъде потвърдена, докато не спазим всички противоепидемични мерки, като здравето и безопасността на всички участници остава наш основен приоритет. За съжаление, двубоите ще трябва да се проведат без публика по стадионите, така че сме щастливи, че стигнахме до решение, с което да удовлетворим всички привърженици, а именно излъчването на всички 92 мача телевизионно. Висшата лига и нашите клубове са горди, че имат толкова невероятно страстни и лоялни фенове. Важно е да гарантираме, че колкото се може повече хора ще имат възможност да наблюдават срещите от домовете си. Продължаваме да работим в посока завръщане на сезон 2019/20 в Премиършип“, каза изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс.

Тази седмица клубовете гласуваха „за“ подновяването на групови занимания с контакт. Подновяването на Висшата лига на 17 юни означава, че сезонът вероятно ще приключи в уикенда на 1-2 август, което ще позволи провеждането на финала за ФА Къп следващия уикенд. Това от своя страна ще позволи и на УЕФА да приключи своите европейски клубни турнири, като централата обяви по-рано, че възнамерява Шампионска лига и Лига Европа да бъдат завършени до края на август. /БГНЕС

The post Висшата лига се завръща на 17 юни appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!