BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте какво време ни очаква в първия ден от новата седмица

През нощта в Западна България валежите ще спрат, облачността ще започне да се разкъсва. В централните и източните райони все още ще има предимно слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и Североизточна България дъджът ще се примесва със сняг. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен североизточен вятър, с който ще проникне още малко студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°.

Утре до обяд валежите навсякъде ще спрат, от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и след обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне; след обяд ще придобие южна компонента, ще е слаб и с него температурите ще започнат да се повишават, максималните ще са предимно между 10° и 15°.

Над планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, главно в източните райони – със слаби валежи. След обяд валежите навсякъде ще спрат, облачността от запад ще продължи да се разкъсва, над масивите в Западна и Централна България до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър със северна компонента, по най-високите върхове на Рила, Пирин и Стара планина ще е и силен, от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието облачността преди обяд ще е значителна, ще има и слаби валежи от дъжд. След обяд валежите ще спрат, привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Сутринта вятърът ще е от североизток, ще е до умерен, по-късно през деня ще придобие южна компонента. Температурите на въздуха ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 1-2 бала.

The post Вижте какво време ни очаква в първия ден от новата седмица appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!