BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вечерен час за непълнолетни в Гоце Делчев от утре

От утре, 21 октомври, влиза в сила вечерен час за непълнолетните граждани в Община Гоце Делчев.

Забраната важи за времето от 21.00 ч. вечерта до 6.30 ч. сутринта в рамките на 14 дни. Позволено е само излизането до аптека, хранителен магазин или за посещение при личен лекар.

Кметът на общината Владимир Москов каза, че в заповедта е включена и забрана за провеждане на тържества на закрито като сватби, кръщенета и други.

Причината е, че масово не се спазват мерките за безопасност срещу коронавируса и големия брой заразени в Благоевградска област.

По данни на Единния информационен портал през последното денонощие регистрираните с коронавирус в областта са 60, с което общият брой на позитивните от началото на пандемията нарасна на 2777 души.

Вчера в областта на посещение беше здравният министър Костадин Ангелов.По време на срещата му с местния щаб беше отчетено, че в МБАЛ-Гоце Делчев няма свободни места, докато във всички други лечебни заведения в областта – МБАЛ „Югозападна болница – Свети Врач“, МБАЛ – Разлог и трите болници в областния център са налице достатъчно легла за болни с COVID-19.

След заседание на Областния кризисен щаб беше решено в Гоце Делчев да бъдат разкрити още 10 легла, а при евентуалното им запълване пациентите да бъдат обслужвани от най-близкото лечебно заведение – болницата в Разлог.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!