BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Брокери отчитат повишено търсене на имоти в Банско

Повишено търсене на имоти, отчитат брокери в Банско. Ако до сега се предпочитаха предимно студиа, които да се ползват като ваканционни жилища, то в последната година се търсят основно големи апартаменти и къщи. Причината, разбира се е, че все повече хора избират да живеят в курорта за постоянно. А тази тенденция повиши и цените на жилищата, съобщава БНТ.

Апартамент в работещ комплекс с екстри, с ниска такса поддръжка, близо до лифта и до тихата част на града – това са най-често търсените имоти в Банско. Купувачите са предимно българи, но има и чужденци.

“Например, хора от Израел започнаха пак да се връщат, тъй като тях ги пуснаха да пътуват и започнаха отново да идват в Банско. Англичани също, но те не могат да пътуват. Те купуват онлайн предимно и ако им намерим нещо, което наистина отговаря на тяхното търсене. Сърби, македонци, румънци”, обясни Албена Гердова, която е мениджър продажби в агенция за недвижими имоти.

Брокери казват, че имоти, към които преди месеци не е имало интерес, сега се купуват бързо, при това на по-високи цени.

“Например миналата година сме продавали едноспални апартаменти в порядъка на 20-25 000 евро. Сега тези апартаменти, ако са в хубав комплекс, ако е хубав апартаментът, добре обзаведен, строителството е качествено, може да се продаде и за 35, че даже и повече”, каза още Албена Гердова.

На пазара на имоти в Банско почти не са останали апартаменти, които да отговарят на масовото търсене. Причината – липсва вторичен пазар, тоест хората, които купуват, са много, а тези, които продават, малко.

The post Брокери отчитат повишено търсене на имоти в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!