BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов: Консултациите при Радев са безсмислени, ГЕРБ ще е категоричният победител на избори

Нашият кабинет ще го представим само, за да може хората да сравняват, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при днешната си среща с хората от велинградското село Кръстава, което пострада от пожари.

Той определи вторите консултации при президента Радев преди връчването на втория и третия мандат като безсмислени. Борисов използва момента да отправи критики към служебното правителство, тъй като според него то се е провалило както в икономическа, така и във финансовата политика, и във здравната. Лидерът на бившите управляващи се обърна към медиите с учудване сега ли са се сетили за мигрантите.

Искат актуализация – добре, да кажат за какво, каза още Борисов по повод актуализация на бюджета, за която президента Радев призовава депутатите и дори обвърза връчването на мандатите.

Аз съм докарал 320 млн. от Европа само за границата. Мен питаха ли ме за ковида откъде вземахме ние парите, попита Борисов и добави: Понеже са толкова популисти ще кажат, който не ни подкрепя, не иска да има за докторите и за граничарите. Добре, аз ще ви подкрепя, но кажете за какво ще ги изхарчите.

Не приемам на Радев приказките, че ние сме атакували Кирил Петков. Не, атакуваха го „Има такъв народ”, ние внесохме в КС, отбеляза Борисов и по темата за гражданството на служебния министър на икономиката.

Според него партията на Слави Трифонов е „разнебитила” Асен и Киро (Асен Василев и Кирил Петков – бел. ред.), които са сочени като най-успешните министри на служебния кабинет. Кой е успешен – Кацаров ли – в момента милиони ваксини се хвърлят. Кой е удачен? Рашков ли, запита Борисов.

Борисов прогнозира, че на нови избори ГЕРБ ще има категорична победа.

Запитан дали ГЕРБ ще подкрепи третия мандат за съставяне на правителство, Борисов заяви: Бих подкрепил трети мандат, ако сложим премиер, който разбира за какво става въпрос. Разбира се, по-подготвен от мен няма, но Томислав Дончев, Кирил Ананиев трябва да бъдат върнати в кабинет.

Относно полицейското насилие, упражнено към протестиращите по време на неговия мандат миналата година и разпространените кадри на биещи полицаи младежи, Борисов каза, че иска най-строги наказания. Той запити бившия вътрешен министър в неговия кабинет като каза, че всичко, което Младен Маринов е направил, го е направил правилно. /БГНЕС

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!