BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Рашков учуден, че прокуратурата възлага на независим орган проверка за СРС

Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира днес пред „Хоризонт“, че е учуден, че прокуратурата е възложила на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства да проверява МВР и ДАНС. Защото това Бюро е независим орган, включително проверяващ и самата прокуратура, която има право да иска СРС-та.

Рашков, който беше първият ръководител на Бюрото, припомни, че тези проверки се извършват само при постъпили сигнали, при самосезиране и по препратени документи от други институции.

Самия служебен министър продължава проверката в МВР и каза за „Хоризонт“, че тази сутрин е свалил доверието си от началника на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР – една от двете служби, освен ГДБОП, които прокуратурата иска да бъдат проверени от Бюрото за контрол на СРС.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!