BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Божков: Хунтата използва „Левски“, за да се крепи на власт

актическият собственик на „Левски“ – Васил Божков, обяви, както обикновено напоследък, на профила си във „Фейсбук“, че мажоритарния пакет от 86.6% от акциите на клуба са джиросани отново. Макар укриващият се в Дубай бизнесмен да не споменава поименно новия собственик на акциите, това е клубната легенда Наско Сираков.

Преди седмица Божков организира във „Фейсбук“ допитване до феновете на кого да бъдат джиросани акциите, след като премиерът Бойко Борисов отказа да приеме джирото в негова полза, направено на 13 май. 80% от гласувалите бяха за голмайстор №1 в клубната история – Сираков. За да се направи повторно джиросване обаче, от клуба бе изпратено формално писмо до премиера дали се отказва. То бе оставено без последствия („ако такова писмо дойде при мен, ще го скъсам и ще го хвърля в коша“ – Б.Борисов), което се счита за мълчалив отказ от акциите и така те са вече в ръцете на новия силен човек на „Герена“.

В обръщението си към феновете на „Левски“ обаче Васил Божков почти диретно казва, че Наско Сираков е подставено лице (впрочем, „синята“ легенда нито веднъж дори и не намекна откъде смята да намери необходимите милиони за финансово спасяване и след това поддръжка на клуба) на управляващите, респективно на Борисов. И призовава запалянковците да бъдат единни, за да спасят те клуба.

Ето какво написа Божков:

„Обръщам се към всички, които милеят за ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“. Управляващата #хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава.

Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари.

Акциите на ПФК “Левски“ АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България.“

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!