BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Богата културна програма, посветена на класиката в изкуството в Сандански

Месец септември, освен прохлада, първи училищни трепети и два официални празника, ни носи разнообразна палитра от събития за всеки вкус. На 1 септември в хладината на Летния театър може да се насладите на Магията на традициите. Пирин Фолк започва на 30 август, продължава на 31 август, а Гала вечерта бележи първият ден от месец септември.

„Пътешествие из България“ – така е озаглавена изложбата на младата и талантлива художничка от Сандански – Наталия Стоянова. Станете част от нейното творчество на 4 септември, 19:00 ч. в Художествената галерия, в Дома на културата.

„Българи от старо време“ ни връщат назад във времето с концерт –спектакъл на Музикално – драматичен театър, Велико Търново. Датата е 5 септември, 19:30 ч. в Летен театър.

На 6 септември България ще отбележи 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Официалното тържество за града ни ще се проведе от 11:00 ч. пред Паметника на загиналите във войните.

След празничните прояви идва време и за спорт. Традиционният колопоход, на който Сандански има честта да бъде домакин –  „Tour de Sandanski“ ще се проведе от 7 до 20 септември.

Парк „Свети Врач“ освен притегателно място за отдих, спорт и туризъм, се превръща и в сцена на изкуството. На 12 септември, 20:00 ч. акустична музика и поезия, изобразително изкуство и природа в прегръдката на парка, очакват всеки посетител на спектакъла „Топлината на изкуството“.

Месецът продължава с изкуство. На 14 септември от 18:30 ч. Епископска базилика се претворява в галерия, за да представи изложбата на Кръстьо Терзиев – „Черно/Бяло“. Малко по-късно в 19:00 ч.,  сцената на пл. „България“ завладява Илия Луков, който ще сподели с нас своята 25 – та годишнина на сцена.

Всички любители на моторите и открития път, ще имат възможността да се докоснат до своята страст на 16 септември, когато Сандански ще бъде домакин на мотошествие.

Изкуството отново завладява сетивата ни на 20 септември, 18:30 ч. в Художествената галерия в Дома на културата с Националната изложба на карикатурата. На следващия ден – 21 септември, в 10:00 ч. на пл. „България“ даваме начало на колопохода „Не на наркотиците“, а от 20:00 ч. на Летния театър Национален музикален театър – София представят своя концерт-спектакъл „Музикална феерия“.

Денят на независимостта – 22 септември ще бъде отбелязан с тържествена церемония на Паметника на загиналите във войните, точно в 11:00 ч.

Време за книга винаги има и то е на 24 септември, 18:00 ч., в Епископската базилика, където Тошко Савов ще представи своята книга –„Пътят към теб“.

Младостта на Балканите и Балкански младежки фестивал ще изпълни Сандански на 25, 26 и 27 септември.

Един от най-красивите месеци завършва с неподправената красота на нотите и концерт на Китаро-мандолинен оркестър. Датата е 28 септември, 18:30 ч. Дом на културата.

The post Богата културна програма, посветена на класиката в изкуството в Сандански appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!