BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Белица кани на празник под мотото „С любов и вяра в общите ценности“

Третото издание на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“ ще се проведе на 07.09.2019г. /събота/ от 13.00ч. до 23.00 ч.

Целта на празника е да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското и международно народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи. Да представи и популяризира модела на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности в община Белица, който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Стимулиране на българския туризъм, като икономическа дейност в който основно място заемат хората. Да насърчи предприемаческия дух в развитието на туризма в Природният феномен – Белица. Да обедини и покаже българските и международни занаяти /сувенири/ , земеделска и еко продукция , която производителите да изложат на открито  в центъра на град Белица.

Тази година празника „С любов и вяра в общите ценности” 2019 , се посвещава и на 50 годишнината на град Белица, когато на 29 август 1969 г. с решение на Народното събрание, обнародвано в  Държавен вестник брой 68, Указ 828, на основание чл. 35.19 от Конституцията на Народна Република България и чл.6 от Закона за народните съвети Белица е обявена за град.

В деня на събитието Международната организация за защита правата на животните „Четири лапи”  осигурява безплатно посещение на Парка за мечки край Белица за всички участници в културната програма. 

В 13.00 ч. всички участници в културната програма ще дефилират по централната улица на град Белица, облечени в автентични костюми с плакат съдържащ информация за групата  и населеното място, който трябва да носите със себе си.

The post Белица кани на празник под мотото „С любов и вяра в общите ценности“ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!