BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без тежки инциденти след падналия леден дъжд в някои райони на страната

Не са допуснати сериозни инциденти по пътищата в страната след падналия леден дъжд в някои райони на страната, уточни инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата.. В рамките на днешния ден са регистрирани около 50 инцидента, но няма сериозно пострадали и няма загинали хора.

„През нощта падна леден дъжд. На магистрала „Тракия“ движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат тежки инциденти. Благодарение на създадената организация бяха ангажирани много служители и в районите на Пазарджик, Пловдив бяха спрени тежките товарни автомобили. Поетапно се възстановява и движението в района, допълни Близнаков. Той обясни, че центърът работи вече близо два месеца и в него си сътрудничат и се координират усилията няколко институции, имащи пряко отношение към безопасността на движението по пътищата.25 автомобила са изведени в 4 часа сутринта да обработват трасето на АМ “Тракия”, като температурата е – 6 градуса и започва да вали леден дъжд”, посочи Румен Сачански, директор на ОПУ-София.

Междувременно се случи верижна катастрофа, която затрудни работата на екипите. С цел овладяване на ситуацията бе определен алтернативен маршрут за движение и бе спряно бяха спрени товарните автомобили в областите Пловдив и Пазарджик.

The post Без тежки инциденти след падналия леден дъжд в някои райони на страната appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!