BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бащата на бивш футболист на „Пирин“ се удави в язовир край Кюстендил

LINEIKA

51-годишният Венцислав Младенов, воден спасител от Кюстендил, се е удавил в язовир „Дренов дол“ в неделя.

Мъжът е баща на футболиста Дани Младенов, бивш играч на „Пирин” /Бл/ и настоящ на „Етър”. Сигналът е подаден на телефон 112.  Венцислав е бил на „Дренов дол” със свои познати. Той е плувал във вътрешността и е изчезнал от погледите  на групата. Трупът му е изваден от екип водолази на ГДПБЗН. Предстои на тялото да се направи аутопсия. Възможно е да е получил схващане, тъй като с влизане на дълбокото водите стават ледено студени, или от високите температури да му е прилошало.

Язовир „Дренов дол” се използва изключително за риболов,  въпреки това инцидентите там не са рядкост. Особена атракция за хвърлящите въдица е зимата, когато там се образува дебел лед. Най-запалените копаят дупки и така ловят риба. Дебелината на леда обаче не трябва да е под 15 см, за да не се създава опасност от пропадане.

Периодично язовирът се зарибява от местното Ловно-рибарско дружество. През юни 2019 година във водите на „Дренов дол” бе открито тялото на 39-годишен кюстендилец.

Сега  по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Това е втори инцидент с  удавил се кюстендилец през последните няколко дни.  Във водоем, използван за напояване, с дълбочина от 2 метра, се удави преди дни Любомир Велинов.

Източник: Струма.БГ

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!