BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бармани назначени на 3 000 лв. заплата в благоевградско село, за да точат НОИ

Бармани в благоевградско село са назначавани на космически заплати, за да получат най-високото обезщетение за безработица след като бъдат съкратени. Схемата за измама е разказана в последния брой на информационния бюлетин на НОИ. Барманите и управителите на един и същ селски бар са осигурявани за кратко, но за сметка на това на максимален осигурителен доход, който сега е 3 000 лв., а
през лятото на 2018 г. е бил – 2 600 лв.

Именно тогава лъсва порочната практика. Връщайки се от чужбина тарикатите започват работа у нас. По закон при вземането на обезщетения за безработни се гледа стажът 24 месеца назад, пише „Монитор”.

Когато обаче има такъв в чужбина, при определянето на размера на обезщетението се взима доходът,
върху който хората са се осигурявали последно.

Така, за 10 дни работа на 2 600 лв. барманите са щели да получат пари като безработни, изчислени на базата на тази заплата. Схемата е разкрита, защото оборотът на фирмата в селото е нищожен.

От Фонд „Безработица“ са пробвали да източат пари и наши гурбетчии в Гърция.

The post Бармани назначени на 3 000 лв. заплата в благоевградско село, за да точат НОИ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!