BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха шефа на спецпрокуратурата в Северна Македония

9c45474d4c6cf497669659ad3b3b4e61

Днес следобед полицията в Скопие задържа ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева, предаде агенция МИА.

Преди това полицаи обискираха дома на Янева в Скопие. След задържането Янева бе отведена с полицейска охрана в Специалната прокуратура. По информация на МИА предстои и обиск на офиса на Янева в прокуратурата.

Главният прокурор Любомир Йовески съобщи днес на пресконференция, че според събраните досега доказателства има основания за включване и на Катица Янева в разследването по делото „Рекет“ в качеството на заподозряна за злоупотреба със служебно положение с цел придобиване на материална изгода.

По делото „Рекет“ досега бяха обвинени Боян Йовановски, известен като Боки 13 и Зоран Милевски за вземане на огромна сума пари от обвиняемия в Специалната прокуратура Йордан Камчев, за да бъде освободен от ареста.

Прокуратурата поиска 30-дневен арест за  Катица Янева.

Обвинителите твърдят, че в края на миналата година Янева е приела подкуп във вид на мебели на стойност близо 5 хиляди евро, за да смекчи мярката за неотклонение и исканото наказание за бизнесмена Орце Камчев, който бе подсъдим за пране на пари.

Прокуратурата бе категорична, че не са открити връзки на политици с аферата, но опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обяви, че задържаната прокурорка е само една „брънка“ от „веригата от корупция и организирана престъпност“.

Снимка: БГНЕС

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!