BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха сина на шефа на НАП – Пловдив

arest55

20-годишният син на шефа на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив Венелин Найденов – Ивайло Найденов, е бил зад волана на автомобил, който блъснал възрастна жена на пешеходна пътека в пловдивския квартал „Тракия“. Младият мъж е избягал след инцидента, който се е случил в 21 часа в сряда, съобщава Trafficnews.bg

Пострадалата 78-годишна пенсионерка е починала от раните след като е била откарана в болницата. Докато течал огледът на местопрестъплението, неочаквано там се появил данъчният шеф Венелин Найденов. Той с нищо не показал, че синът му е бил зад волана на автомобила. Полицаите обаче се усъмнили, че появата му не е случайна и си спомнили, че по същия начин Найденов-старши се опитал да избави наследника си от друг инцидент преди година.

Преглед на камери, разположени наблизо, показали, че автомобилът е именно на Ивайло. Самият той е намерен няколко часа по-късно от полицията. Направен му е тест за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. В момента се правят експертизи и се разследва фаталния инцидент.

Само преди година двама полицаи от Пето РУ в Пловдив бяха наказани дисциплинарно с предупреждение за срок от една година заради подадена срещу тях жалба от Ивайло Найденов. На 1 октомври 2018 г. служителите на реда засекли младежа, който въпреки мрачния и дъждовен ден се движел със слънчеви очила и се боксирал с въображаем противник, разказва Trafficnews.bg. Приближили се към него, а той се обърнал към тях с въпроса „Какво ме гледаш, бе? Проблем ли има?“.

Полицаите му отговорили, че няма проблем, а младежът ги попитал защо го гледат лошо. Тогава униформените го попитали защо се заяжда, а той ги напсувал и им заявил, че няма да им обяснява нищо.

Тогава Найденов бил отведен в районното, а за случилото се там версиите са коренно различни. Синът на данъчният шеф твърди, че полицаите са го удряли по главата и са му счупили носа, а униформените са категорични , че не са го докосвали с пръст.

Като доказателство, Найденов прилага селфи, което той твърди, че е направил в полицията веднага след като е бит и медицинско , в което са описани травмите му. В крайна сметка обаче Административният съд в Пловдив отмени наказанията на двамата полицаи, наложени им от предишния директор старши комисар Атанас Илков.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!