BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ансамбъл “Пирин” вдигна публиката на крака и доказа, че „Коледата е възможна“

С изключителен концерт-спектакъл творците от Ансамбъл „Пирин“ за пореден път успяха да пресъздадат по уникален начин магията на българския фолклор.

Тази вечер пред развълнуваната публика в зала „Пейо Яворов“, певците, музикантите и танцьорите от емблемата на Пиринския край, представиха първия си от двата последователни концерта, включени в програмата по повод Коледно-новогодишните празници на Община Благоевград.С невероятните си изпълнения, те успяха да вдигнат публиката на крака, която ги аплодираше бурно.

На събитието присъства и кметът на Благоевград Илко Стоянов, който беше подготвил изненада за ансамбъла. По време на изпълнението на танц, пресъздаващ обичая „Коледари“, той излезе на сцената и поднесе на артистите хлебна пита.
Утре, от 19.00 часа в зала „П. Явров“, започва вторият концерт на Ансамбъл „Пирин“.
Двете музикални прояви са под надслов „Коледата е възможна“.

Автори на музиката, представена по време на двата концерта, са Валери Димчев, Стоимен Добрев и Латинка Костова. С респект и уважение към едно от най-силните имена в историята на Ансамбъл “Пирин”, създателите на “Коледата е възможна” са включили и музика от Кирил Стефанов.

Цените на билетите са символични, в размер на 5 лева.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!