BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ангелов сравни ваксините с кренвиршите: Хората и в тях не знаят какво има, но ги ядат

Здравният министър коментира, че са подготвили страната за втората и за третата вълна от коронавирус

Не знаете какво има във ваксините, и в кренвиршите не знаете, но ги ядете, отговори им той и увери, че всички производители на ваксини са утвърдени в областта си и са направили така, че да минат изпитанията в първа, втора и трета фаза. Това коментира министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на онлайн дискусия с Цвета Караянчева.

„Взехме няколко решения в България, които вече се прилагат в ЕС. Не сме имали намерението да бъдем самонадеяни или да се пъчим, напротив – най-ценното качество в такава ситуация е смирението. В нито един момент не сме жалили средства. Да, в част от решенията сме бъркали, допускахме грешки, защото този вирус опроверга всички учени в света. Чехия, например, изпраща пациенти в Германия, а България успя да се оправи сама. Подготвихме страната за втората, а сега и за третата вълна. Българите ни са най-важни, няма да спрем да мислим така. Швейцария и Гърция имаха проблеми с реанимационните си легла, а ние управляваме нещата и те се получават. Справихме се с пандемията“, категоричен бе министър Ангелов.

„Политиците жонглират с темата за COVID-19, всеки се заиграва – един със страховете на хората, друг с техните надежди… но всички те преследват политически цели. Изборите ще минат, политиците са преходни. Тези лъжи, които се употребяват, са жестоки – ще костват човешки животи и възпитанието на децата и никой няма да поеме отговорност, просто защото хората са такива“, смята министърът на здравеопазването.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!