BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира VIII екоучилище на Младежкия воден парламент

С официална церемония днес в Благоевград стартира осмото екоучилище на Младежкия воден парламент. На събитието присъстваха заместник областния управител на Област Благоевград – Иван Стоянов, ръководители и представители на регионалните структури на Министерство на околната среда и водите, младежи и учители.

Екоучилището се организира от четирите Басейнови дирекции у нас, като в него участват български младежки от 17 населени места и делегация на френския Младежки воден парламент.

Образователните дейности ще се проведат в 5 последователни дни на територията на Природен парк „Беласица“.  Младите еколози ще се запознаят с водните екосистеми, с методите за наблюдение и определяне на състоянието на водните тела. Ще бъдат изследвани водите на река Струмешница и река Луда Мара и ще бъде оценено антропогенното въздействие върху тях. Програмата включва още посещение на  „Лешнишки водопад“, на екопътеките „Приятели“ и „Пътеката на мравките“, поход до хижа „Конгур“ и много други инициативи.

Участниците ще бъдат подпомогнати от експертите на четирите Басейнови дирекции за управление на водите, РИОСВ – Благоевград, Дирекция на национален парк „Рила“, Дирекция на природен парк „Беласица“ и Агенцията по водите „Артоа-Пикарди”, Франция.

The post Стартира VIII екоучилище на Младежкия воден парламент

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!