BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Германия започва ваксинацията на деца и младежи

Германското правителство реши, че от 7 юни започва ваксинацията срещу Covid-19 на деца и младежи между 12 и 18 години. Имунизациите ще са доброволни.

Решението на правителството бе взето въпреки въздържанието по тази тема на основния германски орган, който се занимава с ваксинациите. Постоянната комисия по ваксинирането заяви, че засега няма да препоръчва ваксинирането на деца, тъй като данните за влиянието на ваксините върху тази група са все още недостатъчни.

Очаква се Европейската агенция по лекарствата ЕМА да даде одобрението си за използването на ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ за деца и младежи между 12 и 18 години.

Според данните от изследваните групи хората в тази възрастова група почти не изпитват странични неразположения от ваксините, а защитата от Covid-19 е също толкова висока, колкото и при възрастните.

Целта на правителството е до края на лятото всички деца да са получили предложение за ваксинация. Решението дали ще се възползват от него обаче ще се взима от родителите. Присъствието в училище няма да зависи от ваксинационния статус.

 

 

Източник: БНР

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!