BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

16 задържани при акция срещу битовата престъпност в Гоцеделчевско

Специализирана операция срещу битовата престъпност започна в четвъртък сутрин в Гоце Делчев и близкото село Абланица. Проверяват се автомобили и лица от криминалния контингент. Към момента са задържани 16 души.

В града пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Пред журналисти той за пореден път подчерта, че основната цел на прокуратурата е към края на годината да има чувствителен спад в нивото на битовата и конвенционалната престъпност.

„Акцията се провежда на територията на 3 населени места. До момента има 16 задържани лица, с които ще се работи. Основното,  с което се занимават е наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Нашата стратегия е следната – трябва да има колкото се може повече полицаи в населените места, но и винаги съм твърдял, че не винаги такова присъствие е гарант, че няма да има извършване на престъпления. Затова за нас е много важна и превенцията, която се извършва”, каза още той.

 

 

Източник:Нова тв

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!