BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

15 болни с COVID-19 са настанени в МБАЛ – Благоевград

„В момента в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград има 15 болни пациенти с COVID-19, които са в сравнително добро състояние, и 2-ма в реанимация. 22 са леглата в отделението, при евентуално нарастване броя на пациентите имаме готовност за още едно отделение и на този етап няма причини за притеснение“. Tова заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград и уточни, че повечето от пациентите са възрастни хора, но има и млади. Няма хоспитализирани деца. Има заразени от медицинския персонал, но не са болни. Те са под карантина вкъщи, но не се налага болнично лечение.

Според д-р Митев през последните дни има повишен интерес към PCR тестовете от граждани, които предвиждат пътуване до Република Гърция предвид това, че южната ни съседка допуска влизане на български туристи само след отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването.

„Капацитетът на нашата лаборатория е сравнително добър, така че сме в състояние освен болни, да изследваме и граждани, които имат желание да направят този тест. Резултатът излиза в рамките на деня, стига да няма много тестове, но засега всичко е наред. Лабораторията се намира на третия етаж в поликлиниката“, информира д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

The post 15 болни с COVID-19 са настанени в МБАЛ – Благоевград

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!