BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

13 шофьори на линейки в Благоевград с COVID-19

 

 

13 станаха шофьорите на линейки в ЦСМП-Благоевград, заразени с COVID-19, четирима от тях са в болница, има болни и в РКЦ, трима от тях също са в ковид-отделенията на МБАЛ.

 

Служителите на Спешния център, за които със сигурност може да се каже, че са най-първата линия, е крайно тежко.

 

Така от 20 шофьори на линейки 13 са били положителни и в момента са извън строя. Един от тях премина през ада, оздравя и в момента си е в къщи, изчаквайки задължителната карантина след заболяването.

 

През август ЦСМП даде първата жертва на пандемията, почина шофьор на линейка с двустранна пневмония.

 

Новите две положителни проби за COVID-19 на шофьори са от вчера, за сега са на домашно лечение.

 

Двама от новоназначените също са с положителни тестове, за сега те са на домашно лечение.

 

Така реално от 20 шофьори, 13 са извън строя, което налага здравите да работят по 24 часа, а почивката им се свежда до 1 ден. Прекратени са всички отпуски.

 

Карантиниран като контактно лице на заразен в семейството му е и директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов. Началникът на филиала на ЦСМП-Благоевград д-р Атанасов е с двустранна пневмония в болница.

 

От Регионалния координационен център /РКЦ/ също има четирима с положителни проби, двама медицински специалисти са на болнично лечение, а другите двама-на домашно.

 

Един от проблемите, освен първата линия, са смесване на потоците в ЦСМП. През общото помещение, в което влизат дежурните, които на смяна са десет, преминават нуждаещите се за преглед в диагностично-консултативен център „Симпатия“, чийто кабинети се намират над ЦСМП. През пролетта, с първите случаи на коронавируса, входът към ДКЦ-то бе преместен откъм този на поликлиниката. В този момент, когото дневните случаи в Благоевград са около 100, входа е през ЦСМП.

 

Друг проблем е, че на 5 метра от входа на ЦСМП, се вземат PCR тестове, опашките са огромни и то всекидневно. След 15.30 пък излизат резултатите, и така същите хора от сутринта, дали проби си получават резултатите. Те докато чакат шарят насам-натам, качвайки се в линейките, спешните екипи контактуват с тях.

 

И за сведение, само тази нощ има трима починали от ковид-отделенията на МБАЛ-Благоевград. Тя е вече ковид-болница, такива не са само детското и АГО-отделения. /БГНЕС

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!