BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЮЗУ организира майсторски класове

За поредна година Югозападният университет “Неофит Рилски” – Благоевград организира майсторски класове. От 22 до 24 ноември 2019 година ще се проведе майсторски клас по народно пеене.

Участниците във форума ще имат възможността да работят с известната солистка от “Мистерията на българските гласове” доц. д-р Бинка Добрева, която е и дългогодишен преподавател в катедра “Музика” към Югозападния университет “Неофит Рилски”.

В майсторския клас по народно пеене: “Проблеми в овладяването на орнаментиката във фолклорните песни” няма ограничение за участниците по възраст и образование. Всеки певец сам избира формата за участие в курсовете (активна или пасивна) като в заявката за участие е необходимо да бъде отбелязан желаният избор. Има намаление на таксата за активните участници, които се обучават в ЮЗУ “Неофит Рилски”. Необходимо е това да бъде посочено в регистрационната бланка за участие.

Записването на кандидатите в майсторския клас по народно пеене продължава до 18 ноември 2019 г. и се извършва по един от следните начини:
– чрез изпращане на е-mail: nina_kroteva@abv.bg с посочени данни от регистрационната форма;
– чрез писмено попълване на регистрационната форма – Първи корпус на ЮЗУ “Неофит Рилски”, стая 580;  За студенти, обучаващи се в ЮЗУ таксата за активно участие е редуцирана на 40 лв.

В майсторския клас по народно пеене могат да се включат всички, които са подали заявка и заплатили такса за участие. Крайният срок за приемане на заявките е 18.11.2019 г.

Активно участващите кандидати трябва да посочат две песни за разучаване по избор.
Най-изявените от активно участващите ще се представят на галаконцерта в неделя – 24.11.2019 г.
Всички активни участници, завършили курса получават Сертификат за добро представяне от ЮЗУ “Неофит Рилски”. Полученият сертификат е документ за успешно издържан кандидатстудентски изпит за всички, които желаят да продължат обучението си в класа на този преподавател.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА:

Откриване на 22.11.2019 г. (петък) от 10:00 часа. След откриването ще започнат индивидуалните уроци с участниците.

На 23.11.2019 г. (събота) индивидуалните часове ще започнат от 10:00 часа и ще продължат докато преминат всички активни участници.

За двата дни се предвиждат кратки организирани разходки из университета и центъра на града.

На 21.11.2019 г. (неделя)се предвижда галаконцерт от 15.00 часа, на който ще бъдат връчени Сертификати на всички активно участвали във форума.

The post ЮЗУ организира майсторски класове appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!