BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще приема студенти в специалност „Право“ и в задочна форма на обучение

Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще приема студенти в специалност „Право“ в задочна форма на обучение, това стана ясно на провелото се редовно заседание на Академичния съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Ректорското ръководство предприе и редица действия с цел улесняване на кандидат-студентите. Желаещите да се обучават в университета могат да кандидатстват чрез онлайн изпити, със спечелени награди от национални или международни конкурси и олимпиади, с оценки от държавните зрелостни изпити. ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще приема студенти в 68 специалности с оценките от ДЗИ.

По време на заседанието бе съобщена и новината, че само за последните пет месеца 132-ма преподаватели от университета са публикували научните си статии в Web of Science и Scopus. Припомняме, че тази година за първи път Югозападният университет “Неофит Рилски” е включен в независимата класация на SCimago institution Ranking (SIR), оценяваща съвкупните постижения в научната дейност и тяхната визуализация в международен план по отношение на световните образователни институти и университети. В класацията на авторитетната база данни Scopus са видими само 3 от класическите университети, сред които е и Югозападният университет “Неофит Рилски”.

The post ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще приема студенти в специалност „Право“ и в задочна форма на обучение appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!