BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С редица инициативи Община Сандански ще отбележи 24 май

В седмицата на просветата и духовността, когато отбелязваме 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Сандански ще отбележи с редица инициативи, посветени на вълнуващия празник.

  • 18 май /понеделник/ ще надникнем в историческото ни наследство и ще представим на нашата фейсбук страница „Разходка в миналото“ – Виртуално посещение в Археологически музей – Сандански.
  • 19 май /вторник/ ще ни завладеят творческо дръзновение и красотата на музиката с кратко видео за „Виртуозите“, посветено на 20 – годишнината от създаването на Общински духов оркестър – Сандански.
  • 20 май /сряда/ ще ви разкажем за „Фолклорната магия“ на Общински танцов състав „Празник“, които вече 15 години правят всеки наш празник вълнуващ и незабравим.
  • 21 май /четвъртък/ – съкровищницата на духа и културата – НЧ „Отец Паисий-1919“ ще отправят специален поздрав с инициативата „Азбучно читалище“.
  • 22 май /петък/ – изкуството, като част от нашата творческа духовност ще оживее с „Жажда за живот“ – съвместна изложба на творците на град Сандански, в Епископска базилика.
  • 23 май /събота/ ще бъдат обявени резултатите от конкурса „Родна реч, омайна, сладка“
  • 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Онлайн излъчване на официалната церемония по награждаване на заслужили учители, ученици и дейци на културата.

Светлината на знанието, просветата и културата, и съхраняването на българската духовност, не ще ни оставят без плам и просвещение.

The post С редица инициативи Община Сандански ще отбележи 24 май appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!