BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спектакълът „ВАМПИР” на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград – oтново на сцена

Въздействащият спектакъл „ВАМПИР” от Антон Страшимиров се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград на 20 и 21 февруари, от 19:00ч. 

След своята премиера през 2016 година, „ВАМПИР” се превърна в едно от най – успешните и награждавани представления на театъра, в последните няколко години.

Участието на „Вампир” в Международен театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/ беше началото на редица фестивали и награди за екипа.

Актрисата Албена Чобанова получи награда „Икар” 2017 в категория „ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ” за ролята на Малама, комисията на Международния фестивал Друмеви театрални празници – Шумен 2017 награди представлението за „Сценография”, а награда за “Цялостен спектакъл” театърът получи от Зимен фестивал на изкуствата “Сцена,палитра,слово” – Пловдив 2017. През месец октомври 2019 спектакълът стана част от афиша на фестивала в Ловеч – „Младите в театъра”, който единствен дава възможност и събира на една сцена младите режисьори в страната.

През погледа на режисьора, Маргарита Мачева „светът в пиесата е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.”

Върхово постижение в драматургията е „Вампир” на Антон Страшимиров. Пиесата е играна на театрална сцена преди да бъде отпечатана в книжно издание.

Страшимиров казва, че е написал драмата за една седмица, а я е редактирал след това три месеца. Поставена е на 3 април 1901 г. от трупата на „Сълза и смях”, в салона на „Славянска беседа” в София.

Представлението не се препоръчва за лица под 14 годишна възраст.
Билети на касата на театъра или на телефон – 0879 / 52 37 29

The post Спектакълът „ВАМПИР” на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград – oтново на сцена appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!