BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Собственикът на Хиполенд с отворено писмо до веригата Комсед

Приходите от неочакваната продажба на плюшени играчки отиват за болнична апаратура за деца

Изпълнителният директор на веригата магазини за играчки „Хиполенд“ Мариан Колев“ изпрати отворено писмо до изпълнителната директорка на конкурентната верига „Комсед“ Галина Гавраилова.

То е оформено като право на отговор на позицията, която Гавраилова разпространи по повод негови думи в медиите.

Публикуваме отвореното писмо без редакторска намеса:

ПРАВО НА ОТГОВОР
на Отвореното писмо на
г-жа Галина Гавраилова, Изп. директор на „Комсед“ АД,
публикувано на 19.09.2020г.

София, 21 септември 2020г.

Няма да коментирам в детайли драматичното изявление на г-жа Гавраилова.

Любопитно ми е как въпросната бизнес дама се самоприпозна, защото пред телевизионните канали, които ме интервюираха, аз не съм споменавал името на фирмата и името на човека, отправил ми неприличното, според мен, бизнес предложение.

Твърдя, че всичко, което съм казал, е истина. Разбира се, тя се различава от „истината“ на г-жа Гавраилова. Понеже същата бизнес дама обвинява медиите, че не са й поискали мнението – е, как е можело да се случи, след като те не знаеха кого конкретно съм визирал?

Считам, че е невъзпитано да продължавам да занимавам българското общество с мои лични казуси и затова няма да давам повече допълнителни коментари към това, което вече съм казал по темата, още повече, появиха се многобройни интерпретации в различни медии на някои от моите изказвания.

За успокоение на г-жа Г. Гавраилова – всички неочаквани постъпления от допълнителни продажби на плюшени и други играчки в периода 4-5 септември ХИПОЛЕНД дарява на болница ПИРОГОВ за закупуване на апаратура, необходима на три от детските отделения там. Получихме много подобни съвети от наши клиенти в социалните мрежи и ги послушахме.

Мариан Колев
Изп. директор на „Хиполенд“ АД

Паралелно с това от веригата магазини съобщиха, че специализираният педиатричен видеоколоноскоп Olympus е на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на месеца, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията.

С новия уред лекарите от детски отделения в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно. Новият апарат ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво.

Закупуването и даряването на модерна апаратура на водещи детски клиники е един от основните стълбове в програмата за корпоративна социална отговорност на „Хиполенд“ в последните 5 години, съобщават от компанията. В този период, освен „Пирогов“, веригата е дарила специализирана медицинска апаратура за детските отделения и на други 3 болници с национално значение.

„Още от основаването си през 2005 г. „Хиполенд“ периодично подкрепя деца, нуждаещи се от лечение, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти и много други, без да търси широка публичност. В конкретния случай, тъй като голяма част от средствата за дарението са генерирани от увеличени продажби в знак на подкрепа към нас, а някои клиенти даже ни посъветваха да постъпим точно така, ръководството на компанията прецени, че е редно да информира медиите“, пише още в съобщението до медиите.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!