BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливат две горски стопанства в Петричко

На свое редовно заседание Управителният съвет на ЮЗДП ДП е направил предложение до министъра на земеделието, храните и горите за сливане на двете териториални поделения на предприятието – “ДГС Първомай” и “ДГС Петрич”. Мотивите за обединението са намаляване на административно-управленските разходи, подобряване организацията на работа, както и по-ефективно и качествено изпълнение на заложените горскостопански дейности.

На територията на Община Петрич в момента има две държавни горски стопанства. С обединението им ще бъде улеснено взаимодействието с останалите общински и държавни ведомства, както и се очаква да бъде подобрено осигуряването на местното население с дърва за огрев. С вливането на “ДГС Първомай” към „ДГС Петрич” ще бъде осигурена финансова стабилност, тъй като новосформираното поделение ще стопанисва общо 30878 хектара, а средногодишното ползване на дървесина ще бъде 38933 куб. метра.

Обемът и видът на горскостопанските мероприятия ще се запазят, като едновременно с това ще бъдат обезпечени с ресурс и дърводобивните, и дървопреработвателни фирми, регистрирани на територията на цялата община Петрич, в чийто обхват попадат и двете стопанства.

Припомняме, че със заповед на министъра на земеделието, храните и горите преди дни беше направено обединение на други две териториални поделения на ЮЗДП – “ДГС Костенец” и “ДГС Ихтиман”.

The post Сливат две горски стопанства в Петричко appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!