BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скъсан транспарант предизвика опит за влизане в партийния дом


Скъсан транспарант предизвика опит за влизане в партийния дом, пише „Дневник“.

Протестиращи опитаха да влязат през главния вход в сградата на бившия партиен дом, използвана сега от парламента. Полицаи с каски и щитове ги спряха. По сградата беше хвърлена и кутия с червена боя.

До напрежението се стигна, след като след доста усилия младежи успяха да опънат транспарант с надпис „Продава се“ между колоните на сградата. При слизането им беше направен заслон от протестиращи, за да не бъдат те арестувани.

В този момент силите на реда скъсаха и свалиха плаката, което предизвика щурм към официалния вход на парламента, пред който в този момент нямаше полицаи. Бяха счупени няколко от стъклата на вратите, но разположените зад тях решетки не позволиха в сградата да се влезе.

Междувременно полицията се организира и направи кордон от униформени с щитове и каски пред входа. По посока на сградата полетяха бутилки, беше хвърлена и кутия с боя, но напрежението постепенно намаля.

Младеж се качи на сградата на бившия партиен дом, която сега се използва от парламента и разпъна между колоните транспарант с надпис „Продава се“.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!