BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗИ: Водата в Перник е с добри показатели

iStock

Резултатите от последните проби от водата в Перник са с добри показатели, съобщиха от местната здравна инспекция, предаде БНР. Отстранено е и констатираното след ремонт на водопроводната мрежа вторично замърсяване на водата в жилище в блок №3 на ул. „Бучински път”. Причината за него, според ВиК, се оказал монтиран филтър на чешма в апартамент в жилищната сграда.

Отклоненията са констатиране при пробонабирането вътре в сградата. Пробите на водата от общия водомер след направената в началото на месеца подмяна на част от външния водопровод са отговаряли на изискванията.

В тази връзка от РЗИ-Перник уведомяват населението, че влошаването на качеството на водата при крайния потребител често може да се дължат на остаряла сградна ВиК инсталация.

При режим на водата или след аварии от домашните уреди като перални, съдомиялни, бойлери, включени към вътрешната ВиК мрежа, е възможно обратно засмукване на водата.

„При неправилен монтаж и липса на възвратен клапан тоалетното казанче също може да бъде потенциален източник на замърсяване. Такъв може да се окажат и старите или с неясен произход филтри, поставяни на чешмите в домашни условия“, обясняват от РЗИ.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!