BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Захари Захариев: Най-добре би било Корнелия Нинова да се оттегли от лидерската битка за БСП

наближаването на Конгреса на БСП и предстоящия избор за председател на лявата партия, позиция по ТВ „Евроком“ изрази проф. Захари Захариев, член на Националния съвет на столетницата и част от екипа изготвил „Платформа за демократичен социализъм“.

Той отправи много остри критики към председателя на БСП Корнелия Нинова. „Най-достойно би било и предвид на неудачите свързани с възможността на БСП да отговори на обществените очаквания тя да се оттегли от бъдещата битка от лидерския пост“, категоричен беше професорът. Той повдигна и въпросът, дали наложеният от Нинова и заместниците й авторитарен модел на управление в партията отговаря на очакванията и нуждите на обществото.

Захари Захариев коментира, че оттеглянето на Корнелия Нинова ще „отприщи“ инициативността на нова генерация политици в левицата. „Има цяла плеяда от млади хора – Калоян Паргов, председател на БСП – София, Красимир Янков, човек с доказани качества, също и Валери Жаблянов и други, всички те са против сегашния модел на управление на партията и са за колективното начало в ръководството на БСП.“ Професорът коментира и качествата на младите политици.

Захари Захариев обясни и, каква е била целта на ръководството, заради която е узурпирало органите на партията. Професорът изказа остра оценка за БСП, ако като партия не обслужва националния интерес на България и не е стожер на държавността и заключи на какви предизвикателства трябва да отговоря тепърва левицата.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!