BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пореден ден на блокади в центъра на София

снимка: БГНЕС

За пореден ден осъмнаха блокирани от протестиращи възлови кръстовища в центъра на София, предаде БГНЕС. Затворени остават „Орлов мост“ и „Цар Освободител“ в района между Президентството и бившия Партиен дом. През тези две места автомобили и превозни средства от градския транспорт продължават да не се допускат, а патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението.

Протестиращите пропускат единствено линейки на Спешната помощ.

Исканията им вече над 3 седмици остават непроменени – оставка на правителството, ръководено от премиера Бойко Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев.

„Ще протестираме докато не постигнем резултат – две оставки искаме“, коментира един от протестиращите. Според него властта в България е легална, но нелегитимна, тъй като е избрана с гласовете на не повече от 10-15% от имащите право на гласа.

Протестиращите са започнала и символична благотворителна кампания по събирането на тухли четворки, с които, според тях, може да бъде построен чисто нов затвор за всички корумпирани политици в България.

Прекаралите нощта на палатковия лагер на „Орлов мост“ сигнализираха за провокатор, който в късните часове се е опитал да запали една от шатрите им. Тя веднага е била изгасена, а мъжът задържан от органите на реда, разказват протестиращите.

The post Пореден ден на блокади в центъра на София appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!