BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пленумът промени решенията на Нинова

Пленумът промени решенията на Нинова
Почти с пълно единодушие Националният съвет на БСП бламира председателя на партията Корнелия Нинова. Тя настояваше преките избори за ръководство на партията да се проведат на 26 септември, докато пленумът е решил датата за вота да е на 12 септември. Ако се стигне до балотаж, той ще се проведе седмица по-късно на 19 септември.

Освен това, пленумът на БСП е взел решение Конгресът на партията да се проведе на 26 септември, при положение, че червената председателка настояваше това да е чак на 10 октомври. На практика ръководния орган на социалистите е отхвърлил всички предложения на Корнелия Нинова.

По-рано днес стана ясно, че членовете на Националния съвет са излезли демонстративно от зала, когато председателят на БСП е чела доклад за политическото състояние на страната.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!