BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осем станаха пациентите, излекувани от COVID-19 у нас

21 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. С тях общият брой на потвърдените случаи на новия коронавирус в България става 264. Излекуваните пациенти вече са осем. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски по време на брифинга на Националния оперативен щаб във ВМА.

Новите случаи на коронавирусната инфекция са установени в градовете, както следва: в София – 14, в Хасково – 1, в Кърджали – 1, в Смолян – 2, Плевен – 1, във Велико Търново – 1 и във Варна – 1.

Положителна проба за COVID-19 днес са дали и двама военнослужещи от мисията ни в Косово. И двамата военни нямат клинични оплаквания. Извършена е авиомедицинска евакуация и двамата предстои да бъдат настанени във Военномедицинска академия.

Български военнослужещ в мисията ни в Румъния също е с положителна проба за новия коронавирус. Той е настанен в инфекциозна клиника в Букурещ. Това стана ясно още от думите на генерал-майор Мутафчийски.

Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев съобщи, че от днес под карантина са четири отделения на столичната Пета градска болница. Това са диагностично-консултативният блок, вътрешното, пулмологичното и интензивното отделения на лечебното заведение. Причината е, че в болницата са регистрирани четири случая на COVID-19.

The post Осем станаха пациентите, излекувани от COVID-19 у нас appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!