BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови правила за отпускането на безлихвен кредит за физически лица

Нови правила за отпускането на безлихвен заем до 4500 лева за физически лица. Процесът се улеснява, като вече няма да е нужно кандидатстващите да са в неплатен отпуск или с прекъсната работна дейност. Променя се и периодът, за който самоосигуряващите се лица могат да се позовават на спад на доходите си, предава NOVA.

Сигналите за откази за кредит с тези мотиви към Българската банка за развитие са много. Затова се правят и промените. „Ще се разшири времето, през който трябва да се докаже този спад на дохода. Ще се включи третото, а евентуално и четвъртото тримесечие. Докато можеха в началото да кандидатстват служители, самоосигуряващи се, които са в неплатен отпуск поради прекъсване на работа, сега те могат да са се върнали на работа и отново да кандидатстват по тази мярка”, обясни София Касидова от Българската банка за развитие

Ще се разшири времето, през който трябва да се докаже този спад на дохода. Ще се включи третото, а евентуално и четвъртото тримесечие. Докато можеха в началото да кандидатстват служители, самоосигуряващи се, които са в неплатен отпуск поради прекъсване на работа, сега те могат да са се върнали на работа и отново да кандидатстват по тази мярка.

Според обновените изисквания кандидатите за кредит трябва да са наети на трудов договор 6 месеца преди момента на кандидатстване. Досега се зачиташе времето от пускането им в неплатен отпуск. „Това, което най-добре отговаря на хората се напипва в процеса на развитие на ситуацията”, допълни Касидова.

The post Нови правила за отпускането на безлихвен кредит за физически лица appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!