BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НЗОК удължава служебно протоколите на хронично болните

снимка: БГНЕС

За да се улесни достъпът до лекарствена терапия на здравноосигурените български граждани с хронични заболявания по време на въведената извънредна епидемична обстановка, от 16.11.2020 г. служебно се удължават протоколите за отпускане на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК, както и тези за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти.

Това се отнася и за пациенти с бъбречни заболявания, трансплантирани, онкоболни, такива с редки заболявания, получаващи лекарствени продукти по този ред.

Целта е да бъде облекчен достъпът до лекарствена терапия на хората с хронични заболявания и осигуряване на свободен коридор за медицинска консултативна помощ за пациентите с остри състояния по време на въведената извънредна епидемична обстановка.

Пациентите трябва да вземат лекарствата си от същата аптека, от която са го правили и преди въвеждането на извънредния ред.

Ако това не е възможно и ако се налагат данните и терапията да бъдат променени, пациентите трябва да посетят личния си лекар.

Служебно се удължава и срокът на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти.

The post НЗОК удължава служебно протоколите на хронично болните appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!