BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Натоварен трафик и опашки на “Кулата”, минавайте през ГКПП Илинден

снимка: БГНЕС

Изключително интензивно е движението на ГКПП Кулата-Промахон. От българска страна на пункта се работи на пълен капацитет – по петима служители на вход и на изход от страната обработват пътникопотока в двете посоки, от гръцка страна служителите са общо трима. Това значително намалява пропускателната способност на пункта.

Допълнително забавяне има и заради въведеното от страна на Гърция изискване при влизането на сръбските граждани в Гърция, които са граждани на трети страни. Всеки сръбски гражданин декларира устно пред гръцкия полицай адрес на пребиваване и телефон. На голяма част от тях се извършва и тест за ковид-19.

От ГДГП препоръчват българските граждани да се насочват и към ГКПП Илинден, както и към останалите пунктове на българо-гръцката граница – Маказа, Капитан Петко войвода и Ивайловград.

The post Натоварен трафик и опашки на “Кулата”, минавайте през ГКПП Илинден appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!