BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Казусът с ДЮШ на Пирин ще се дискутира отново в четвъртък. Кметът Томов покани ръководството на отбора и родителите на среща

 

По време на протеста на родителите на освободените деца от ДЮШ на Пирин и граждани, който се проведе в понеделник, на стадион „Христо Ботев“, кметът Румен Томов призова за обща среща с ръководството на отбора.

В продължение на това, днес от пресцентъра на община Благоевград изпратиха покани до родителите, медиите и ръководството на „Пирин“:

„Във връзка с нарастващото напрежение в детско-юношеската школа на „Пирин“ Благоевград и фактът, че Община Благоевград има дялово участие във футболен клуб „Пирин“, Ви каня да присъствате на 02.07.2020 г. /четвъртък/ от 19:00 ч. в зала „Яворов“, където всяка страна ще има възможността да изкаже позицията си. Всички заедно, чрез диалог, трябва да разрешим казуса и да намерим изход от създалата се ситуация!“, пише в поканата. 

Все още, няма информация дали  и как ръководството на „Пирин“ е приело идеята, както и дали ще уважат поканата на кмета. Родителите обаче, силно се надяват, че по време на тази среща ще се стигне до разрешаване на проблема.

Основното искане е да се получат отговори, на какъв принцип са освободени децата, както и дали това е свързано с новодошли играчи от други градове. Претенциите на родителите са насочени към Радостин Александров, който в момента ръководи школата, а не към Ива Уорън, но със сигурност ще поискат, тя да изрази своята позиция по казуса.

След срещата утре, ще стане ясно дали борбата на родителите ще продължи и в каква посока.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!