BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Румен Томов : Община Благоевград е обезпокоена от случващото се в ДЮШ на „Пирин“. Настояваме за диалог и бързо разрешаване на казуса.

Кметът на Община Благоевград инж. Румен Томов взе отношение по казуса с освободените от ДЮШ на Пирин деца. Малко по-рано днес, той изрази своята позиция по темата, чрез личния си профил във Фейсбук. Това е сигурна заявка, че Томов ще подкрепи родителите на утрешната среща, на която е поканен от тях.

Публикуваме позицията на кмета, без редакторска намеса :

„Във връзка с напрежението, което се породи около ДЮШ на „Пирин“ и освободените деца, бих искал да заявя, че ръководството на ФК „Пирин“ трябва да положи всички усилия, за да бъде разрешен казуса възможно най-бързо, защото засяга децата на Благоевград, които трябва да бъдат приоритет.

Община Благоевград има по-малък процент участие във ФК „Пирин“ и осъзнаваме, че решенията на ръководството му имат по-голяма тежест и ние не искаме, да възпрепятстваме тези решения, но сме силно обезпокоени от това, което се случва. Община Благоевград подкрепя финансово школата на „Пирин“ и ще продължи да го прави, настоявайки за отговорност към нашите деца.

Детско-юношеската школа на „Пирин“ е уважавана и се смята за една от най-продуктивните школи в България. От нея са тръгнали много футболисти, достигнали висини във футболния живот на страната и Европа, тя не спира да създава таланти, тези таланти са родени и пораснали в Благоевград. Школата трябва да продължи, да създава свои собствени кадри, като след това да им проправя път към националната и световна футболна сцена и тези кадри трябва да носят емблемата на Благоевград, те трябва да са децата на този град.

Освобождаването на благоевградските деца и замяната им с деца от други градове е най-малкото обезпокоително за нас и разбираемо обидно за родителите, които с пълно право реагират на тези действия и търсят отговори и обяснение.

Новият директор на школата има право да направи подбор, да отсее талантите, които да развива, но вярвам, че в Благоевград има достатъчно талантливи деца, които заслужават мястото си в ДЮШ на „Пирин“. Обезпокоителни са сигналите, които се огласиха във връзка с този казус, сигнали, които дойдоха от предишните школи ръководени от Радостин Александров и това задължава ръководството на отбора, да излезе и да даде отговори на всички въпроси, които бяха поставени.

Вярвам, че в диалога се ражда истината и се намират решения. Надявам се, че по този начин ще успеем, да намерим решение на този казус всички заедно- родителите, ръководството на „Пирин“ и община Благоевград, която няма как да остане безразлична към случващотото се.“

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!