BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Румен Томов: Застрояването на кортовете в Благоевград е инвестиция за 12 млн.лв. и нови работни места

 

На пресконференция днес, кметът Румен Томов отново коментира темата със застрояването на тенис кортовете.

Той заяви, че намерението на собственика на терените Георги Ганджов е да  инвестира там 12 милиона лева, като освен всичко друго, ще бъдат осигурени и работни места.

„ За мен частната собственост е неприкосновена, а някои решиха,  да наложат мораториум върху застрояването на зелените площи в района на кортовете, край парк „Бачиново”. Защо обаче,  не наложиха мораториум на градинката срещу Трето основно училище, нито пък за зелените площи срещу автогарата?”, попита Томов изразявайки противоборството срещу тази инвестиция.

От заявеното от него, по всичко личи, че той  подкрепя строителството на затворен комплекс с модерна спортна зона на кортовете от фирмата, представлявана от  Георги Ганджов. Като заяви още, че е уверен, че мястото, което в момента е напълно занемарено и неизползваемо, ще се превърне в модерен  комплекс. Томов уточни още, че инвеститорът предвижда изграждането на четири корта, както и че мястото  ще се облагороди и ще стане подредено, чисто и зелено.

Вариантът с  изкупуване  терена от общината, кметът заяви, че към този момент не се обмисля.

 

Потвърдено бе също, че вече има сериозни инвестиционни намерения и за парк „Ловен дом”, като те включвали по-голям летен театър и съоръжения за културно-масови мероприятия, а не жилищно строителство, както се тиражираше преди време. Инж. Румен Томов обоснова подкрепата си за подобни проекти с факта, че на Благоевград му трябват инвеститори и туристи.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!