BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изгубените лични документи няма да бъдат валидни, ако ги намерим

Обявените за изгубени или откраднати лични документи повече няма да могат да бъдат обявявани за валидни след намирането им, решиха депутатите с одобрените на второ четене промени в Закона за личните документ, предаде  БГНЕС.

Така на практика се преустановява досегашният процес на ревалидиране на лични карти и паспорти, а в мотивите си вносителите от Министерски съвет посочват, че мярката цели да постигне съответствие на информацията за документите, налична в информационната система на МВР, с тази на Интерпол и Шенгенската информационна система.

С новите текстове депутатите прецизират и основанията за обявяване за невалидни на лични карти и паспорти, както и се предвижда възможност това да става и по изрично искане на човек, ако има съмнение, че с личните му данни е злоупотребено.

Мнозинство отхвърли предложението на „Обединени патриоти“ хората от българските общности зад граница да могат да кандидатстват и да получават карта „българин“, с която да могат да живеят и работят на територията на нашата страна.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!