BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравните медиатори от община Благоевград с кампания в ромската махала

Здравните медиатори в община Благоевград, Антоанета Ефтимова, която е председател на УС на Сдружение ‘‘Национална мрежа на здравните медиатори‘‘ и Катя Кирилова, член на същото сдружение, активно работят в ромската махала на Благоевград. Те са мост между уязвимите малцинствени общности и здравните и социалните служби. Ползват се с уважението и доверието на хората от общността.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и предприетите мерки за сигурност и безопасност на гражданите, медиаторите раздават информационни брошури за превенция от COVID-19, дават указания за спазване на санитарни изисквания.

Също така посещават на адрес завърналите се от чужбина и поставени под домашна карантина съграждани. Днес бяха раздадени на всички нуждаещи се необходимите предпазни средства – дезинфектанти и 350 бр. маски.

The post Здравните медиатори от община Благоевград с кампания в ромската махала appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!