BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За първи път ЮЗУ „Неофит Рилски“ е включен в класация на Scopus за научна дейност

За първи път Югозападният университет „Неофит Рилски“ е включен в независимата класация на SCimago institution Ranking (SIR), оценяваща съвкупните постижения в научната дейност и тяхната визуализация в международен план по отношение на световните образователни институти и университети.

В класацията на авторитетната база данни Scopus са видими само 18 български институции, сред които е и Югозападният университет „Неофит Рилски“.

За повишения научен рейтинг на Югозападния университет „Неофит Рилски“ несъмнено имат значение и списанията на висшето училище, които са включени в Scopus, като „Балканистичен форум“, „Езиков свят“ и „Психологическа мисъл“, както и научните постижения на преподаватели и докторанти, публикували в научни списания в областта на химията, математиката, физиката и др., част от системaта на Scopus.

SCimago institution Ranking е класация на академични и научноизследователски институти, ранжирани по критерий, обединяващ три различни групи показатели, въз основа на резултатите от научните изследвания, резултатите от иновациите и влиянието върху обществото на научните институции, измерими в тяхната видимост в научните мрежи.

The post За първи път ЮЗУ „Неофит Рилски“ е включен в класация на Scopus за научна дейност appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!